HVA BØR DU TENKE PÅ NÅR DU ER UTENDØRS?

10 TIPS FOR Å SLIPPE MYGGEN I SOMMER

Er det bare deg myggen elsker? Får du myggstikk overalt mens andre slipper unna nesten uten et eneste stikk?

Klarer du ikke tenke på noe annet enn stikk og atter stikk.

Mygg elsker sterke dufter som parfyme og svette. Visse mennesker utsondrer mer kulldioksyd enn andre og det kan være forklaringer til de ulike mengder stikk man får.

Men det finnes noen knep man kan bruke for å minimerer risiko for kløende myggstikk. Salubrins myggprodukter er et alternativ, inneholder PMD+ Et meget bra alternativ til produkter som inneholder DEET, og kan også brukes av små barn.

1. ALKOHOL – KUTT MENGDEN.

Alkohol får kroppen til å utsondre mer koldioksid. Så har man fest utendørs bør man ha både nett, lys og myggmiddel for å beskytte seg litt ekstra.

2. FJERN VANNET

Myggen yngler i vannansamlinger. Pass på at det ikke finnes stillestående vann i hagen. Tenk også på om du har fuglebad, takrenner,pytter, trillebår eller gamle krukker stående, og tøm disse for vann.

3. BEDRE Å VÆRE I BYEN ENN PÅ LANDET

Rikelig med regn og snøsmelting setter igang eggklekkingen av nye mygg. Befinner man seg i byer langt borte fra vannfall, sjøer og dammer når det begynner å skumre er det også en stor fordel om man ønsker å komme seg unna myggen.

4. CITRUS

Mygg liker ikke citrusduft. Bruk gjerne citrusduft eller drypp litt tea tree olje eller eukalyptusolje i varmelysene.

5. STELL I HAGEN

Hold gresset kortklipp og tomten så ren som mulig fra buskas og ugress.

6. KAFFEGRUT

Legg kaffegrut i en skål og dekk med folie. La stå mørkt og svalt til det har tørket ut. Sett siden kaffegruten i en skål eller på aluminiums folie og tenn på så det blir til røkelse. Har du mye mygg kan du tilføre lagerblad i kaffen og la de brenne sammen.

7. MYGGNETT

Ulike former for myggnett. Vil man ha vinduet oppe på natten, finnes det myggnett man kan feste på utsiden av vinduer eller balkongdører. Til og med en fin sengehimmel gir god beskyttelse mot myggen.

8. Vitamin B1

Et invortes myggmiddel. Høye doser av Vitamin B1 utsondrer en duft som vi mennesker ikke kan kjenne men den likes ikke av myggen. Hvilken dose du behøver kan varierer men mellom 100 – 400 gram er en vanlig anbefaling.

9. VEKSTER

Det finnes noen planter myggen unngår. Ett tips kan være å plante litt av disse vekster for å få myggen til å holde seg unna. Sitrongress, sitronella, lavendel, mynte og rosmarin. Herlige planter som gjør maten god og hagen flott, og som myggen unngår.

10. HVITLØK

Myggen liker ikke dette. Spis masse.