HEVELSER OG STIKK HVA GJØR JEG FOR Å LINDRE?

OM DU HAR BLITT BITT.

Påvirkning etter insektsstikk, oftes biestikk, kan bero på allergisk reaksjon. Om du tidligere har hatt en alvorlig reaksjon i sammheng med insektstikk, skal man oppsøke lege.

FØRSTEHJELP

Å bli bitt av mygg gjør ikke vondt, men det kan klø noe fryktelig. Forsøk ikke å klø, rens isteden med Salubrins konsentrert løsning på stikkstedet. Det lindrer, og kløen vil avta og kjøler behagelig.

Blir du derimot stukket av en veps eller en bie, gjør det vondt, men så lenge du ikke er allergisk eller stukket i munnen er det oftes helt ufarlig. Skulle du føle deg dårlig, ha flere stikk samtidig, eller at hevelsen forverres i noen dager kontakt legevakten.

Like etter stikket oppstår en intensiv og pulserende smerte. Kort tid etter oppstår hevelser og området omkring blir rødt, og det pleier også å svi og klø. Har du blitt stukket av en bie kan du ta en q-tips med Salubrin konsentrert løsning og stryke det over området du har blitt stukket. Det lindrer og beroliger huden.

FORSØK IKKE Å DRA UT BRODDEN, MEN SKRAP MED EN NEGL ELLER EN SLØV KNIV.

Har du blitt stukket av en veps/bie er det viktig å forsøke å få ut brodden. For i brodden sitter giftbrodden. Forsøk ikke å dra den ut men skrap med en negl eller en smørekniv. Ellers risikerer brodden komme ut, mens giftbrodden blir værende.

3 FOREBYGGENDE TILTAK

  • Beskytte med klær og myggnett
  • Bruk Salubrins beskyttende myggmiddel
  • Bruk noen av våre Benytt noen av våre tips.

Her finner noen tips: Alle våre Salubrin produkter beroliger og lindere insektsbitt, sår og solbrenhet.