VANLIGE SPØRSMÅL & SVAR OM VÅRE PRODUKTER

KAN JEG BRUKE SALUBRINS MYGG OG FLÅTTMIDDEL NÅR JEG ER GRAVID?

Ja, du kan bruke vårt myggmiddel når du er gravid. Man skal generelt sett være restriktiv med myggmiddel og anvend det gjerne som et kompliment til dekkende klær. Kemikalieinspektionen (KEMI) i Sverige hvor våre produkter er produsert, fraråder ikke gravide å anvende myggmiddel så lenge ingen andre metoder gir tilstrekkelige beskyttelse.

 

HVOR KAN JEG KJØPE SALUBRINS PRODUKTER?

Salubrin er tilgjengelig i Norge hos.

 

KAN MAN ANVENDE SALUBRIN MYGG OG FLÅTTMIDDEL PÅ BARN?

Ja, Salubrin er godkjent for barn fra 0 år. Men som med alle myggmiddel skal man anvende det med forsiktighet. Beskytt barn med klær och myggnett så langt som mulig.

 

HVA ANVENDES SALUBRIN TIL?

Salubrin konsentert løsning kan anvendes til å
Rengjøre mindre sår
Lindre solbrenhet
Insektsbitt
Mot maneter
Mot Brennessle.

Salubrin ferdigblandet er vår klassiske løsning ferdigblandet i en praktisk sprayflaske, lett å ta med seg for eksempel til stranden og klar til bruk på sekunder.

Salubrins Aloe Vera er et multianvendbart produkt som passer like bra for å berolige solsbrent hud som for å lindre insektsstikk eller tørr hud. Behagelig å smøre på etter en lang dag i solen. Vår Aloe Vera Gel er duftfri.

Våre mygg og flåttprodukter anvendes for å forebygge mygg og flåttstikk

 

HVORDAN LINDRER JEG MYGGBITT?

Rens med Salubrin konsentrert løsning på stikket. Du kan umiddelbart føle lindringen.

 

DET KLØR! KLØ ELLER IKKE KLØ?

Ikke klø! Selv om det føles deilig mens man klør, blir det ikke bedre om man klør på stikket. Det som hender er at hjernen får en smerteimpuls som demper den kløende følelsen for en liten stund. Men det medfører at seratonin (et signalsubstans) frigjøres og i myggstikkets tilfelle har det motsatt effekt og det vil føre til at du vil klø mer istedenfor at smerten synker. Dessuten er det også risiko for at kløingen fører til at såret blir infisert.

 

HVOR LENGE VIRKER PRODUKTET?

Mygg og flåttproduktene har minst 6 timer effekt. Derfor bør man smøre på igjen om man er utendørs. Salubrins konsentrerte løsning og Aloe Vera kan man smøre på ved behov.

 

KAN JEG ANVENDE SALUBRINS MYGG OG FLÅTTPRODUKTER OM JEG AMMER?

Ja, det går bra. Var litt ekstra forsiktig bare. Anvend ikke på en slik måte at barnet kan få i seg produktet via munn eller øyne. Pass også på at produktet tørker før barnet kommer nærme da det dufter sterkt.

 

HVORDAN BESKYTTER JEG MEG MOT FLÅTT?

Det beste er å bruke dekkende klær og støvler om man har. Men iblant er man barbent i høyt gress og visst skal man vel kunne nyte av dette.

Bruk flåttspray på alle utsatte områder på huden. Var nøye med å undersøke kroppen når du kommer hjem da flåtten kryper og kanskje finner et sted der produktet ikke er smurt utover og biter seg fast.

 

HVORDAN BESKYTTER JEG MITT BARN MOT FLÅTT?

Barn er en utsatt gruppe når det gjelder flåttangrep ettersom de ofte beveger seg i miljøer der flåtten finnes. Flåtten trives i lav vegetasjon som gress og løv. Bare ben og lettkledde barn er bytte for flåtten.
Undersøk om ditt barn ikke har flått på seg.
På barn fester flåtten seg gjerne på øvre del av kroppen og gjerne i håret. For å forebygge, benytt Salubrin flåttspray. Spray en mengde i din håndflate og smøre barnet inn på utsatte områder.

 

HVILKEN FORSKJELL ER DET PÅ MYGGSPRAY OG FLÅTTSPRAYEN?

Inneholdet er det sammen, men det aktive virkestoffer er høyere i flåttsprayen. Tenk slik. En middag på terrassen eller balkongen, da holder det med myggmiddel. Men er du ute i naturen der du vet det finnes flått og mygg, da er det best å bruke flåttsprayen da den er betydelig mer effektiv.

 

HVA BETYR DET AT PRODUKTENE ER DERMATOLOGISK TESTET?

Dermatologisk test innebærer att produktene har blitt testet på mennesker med ulike type hud, overvåket av en dermatolog, som er en hudlege.

 

KAN JEG SOLE MEG NÅR JEG HAR ANVENDT MYGG OG FLÅTTPRODUKTER?

Ja, smør først solkrem og la tørke ca 20 min, Stryk deretter på mygg/flått middelet.

 

JEG SYNES JEG FÅR MANGE FLERE MYGGBITT ENN ANDRE, TROSS AT JEG ANVENDER MYGGMIDDEL, HVORFOR ER DET SLIK?

Mygg tiltrekkes av vår pust og kroppsvarme, også hvor mye man svetter og hvilke duft man som individ har trekker til seg mygg. Alt dette i kombinasjon med hvor godt man har smurt ut myggmiddelet, og hvor glupske myggen er spiller inn i forhold til at noe blir mer bitt enn andre.

Et myggmiddel virker aldri 100% Men det gir meget god beskyttelse i forhold til ikke å bruke.

KAN JEG ANVENDE SALUBRINS MYGG OG FLÅTTMIDDEL PÅ DYR?

Våre produkter er ikke testet på dyr og derfor anbefaler vi dette ikke. Hunder og katter slikker seg på pelsen og det er ikke så bra å få middelet inn i munnen.

Vi anbefaler derfor at man bruker myggprodukter som er testet og utviklet for dyr. Finnes i gode dyrebutikker.

 

HVORFOR ER SALUBRINS MYGGPRODUKTER KLASSIFISERT SOM INSEKTSMIDDEL OM DE om de kan BRUKES AV BABYER?

Alle middel mot mygg og flått klasses som insektsmiddel. Dette gjelder i hele EU. Anvendingsområdet deles i 3 klasser. 1,2 og 3.

Beskriver hvilken klasse middelet er i. Klasse 3 får brukes av «hvem som helst», mens 1 og 2 er for yrkesmessig anvendelse.

Salubrins aktive substans er dog såpass mild og nøye testet at det er ok for babyer å bruke, ved behov og med forsiktighet.

 

HVA INNEHOLDER MYGGMIDDELET? OG HVA ER FORSKJELLEN MELLOM DEET OG PMD?

Dietyltoluamid eller DEET begynte å bli brukt på 50 tallet da det viste seg effektivt for USAs armé under andre verdenskrig når de var ute i Oceaniens och Sydøstasia regnskoger.

DEET er effektivt, men dessverre skadelig for miljøet og hud og øyne irriterende. Derfor fraråder man barn under 12 år å bruke produkter med høyt innhold av DEET.

I våre Salubrin produkter har vi valgt PMD+ som med sin beviste effekt mot mygg og flått, samt at den også er snill mot huden og ikke minst mot miljøet, noe vi verdsetter høyt i Pharmaxim.

 

HVOR SKAL JEG VENDe MEG OM JEG HAR YTTERLIGERE SPØRSMÅL ELLER SYNSPUNKTER OM PRODUKTENE?

Send oss en epost, til vi som jobber med Salubrin. Deres synspunkt og tilbakemelding vil bli satt pris på, og hjelpe oss å bli enda bedre.

For mer detaljert kontaktinformasjon se her klikk her.